Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorMidtstraum, Hedda
dc.date.accessioned2023-10-02T09:30:46Z
dc.date.available2023-10-02T09:30:46Z
dc.date.issued2023-03
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11250/3093419
dc.description.abstractAmyotrofisk lateralsklerose (ALS) er en sjelden, degenerativ nervesykdom som gir lammelser i viljestyrt muskulatur. Dysfagi (svelgevansker) er en vanlig konsekvens av sykdommen, og fører til ernæringsproblematikk hos pasienter med ALS. Oppgaven tar for seg hvordan sykepleiere kan bidra til å forebygge ernæringsproblematikk på grunn av dysfagi hos pasienter med ALS Selv om pasienter med ALS blir behandlet av et stort flerfaglig team har sykepleieren en viktig rolle i oppfølgingen og behandlingen av pasienten. Dersom sykepleieren har nok kunnskap kan hun eller han, på grunn av sin rolle og kunnskap, bidra til å forebygge underernæring hos pasienter med ALS.en_US
dc.language.isonoben_US
dc.publisherVID vitenskapelige høgskoleen_US
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internasjonal*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.no*
dc.subjectALSen_US
dc.subjectdysfagien_US
dc.subjecternæringen_US
dc.subjectforebyggingen_US
dc.subjectamyotrofisk lateralskleroseen_US
dc.titleUnderernæring hos pasienter med ALS: hvordan kan sykepleiere bidra til forebygging av underernæring på grunn av dysfagi hos pasienter med ALS?en_US
dc.title.alternativeMalnutrition in patients with ALS: how can nurses contribute to prevention of malnutrition caused by dysphagia in patients with ALS?en_US
dc.typeBachelor thesisen_US
dc.source.pagenumber39en_US


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel

Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internasjonal
Med mindre annet er angitt, så er denne innførselen lisensiert som Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internasjonal