Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorSalvesen, Kamilla
dc.date.accessioned2021-07-05T09:07:00Z
dc.date.available2021-07-05T09:07:00Z
dc.date.issued2021
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11250/2763316
dc.description.abstractMasteroppgaven utforsker kosthold og matvaner hos barn med delt bosted. Bakgrunnen er at tidligere studier viser at denne gruppen med barn har økt risiko for overvekt og fedme. Jeg ønsket derfor å få mer kunnskap om kosthold og matvaner hos barn med delt bosted, og om foreldrenes brudd hadde ført til noen endringer med tanke på barnas kosthold. Kunnskap om temaet er viktig for helsesykepleiere og andre fagpersoner som møter denne gruppen barn og deres foresatte. Det finnes flere studier som omhandler barns kosthold og matvaner, men det er få som har intervjuet barna om deres tanker og erfaringer. Studien har et kvalitativt design med forskningsintervju som metode for datainnsamling. Det er gjennomført syv individuelle intervjuer og informantene er barn i barneskolealder. Funnene presenteres i tre ulike temaer: «Hverdagsmat», «Helgekosen» og «(Nesten) usynlige forskjeller». Videre blir funnene drøftet opp mot tidligere forskning på området. Oppsummert viser funnene at barna har et variert kosthold, bestående av både hjemmelaget mat og ferdigmat/halvfabrikata, og at tid påvirker deres kosthold og matvaner. Barna er opptatt av at det ikke er noen forskjeller i måltidsvanene i de to hjemmene, men gjennom intervjuene kommer det likevel frem noen ulikheter de opplever. Artikkelen følger retningslinjene for Nordisk Tidsskrift for Helseforskning. I fordypningsoppgaven har jeg gjort metodisk fordypning. Her redegjør jeg for det spesielle med barn som informanter, bruken av forskningsintervju som metode og beskriver gjennomført analyseprosess.en_US
dc.language.isonoben_US
dc.publisherVID vitenskapelige høgskole. Osloen_US
dc.subjectmatvaneren_US
dc.subjectkostholden_US
dc.subjectskilsmisseen_US
dc.subjectbarnen_US
dc.subjectforskningsintervjuen_US
dc.subjectkvalitativ metodeen_US
dc.titleMat og måltider i begge hjem. Barnas egne opplevelser og erfaringer av kosthold og matvaner hos mamma og pappaen_US
dc.typeMaster thesisen_US
dc.source.pagenumber55en_US


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel