Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorHusebø, Gunnhild
dc.date.accessioned2021-06-28T13:27:05Z
dc.date.available2021-06-28T13:27:05Z
dc.date.issued2021
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11250/2761706
dc.description.abstractBakgrunn: Eldre sykehjemsbeboere er utsatt for underernæring, forekomsten varierer mellom 20-60%. Hensikten med denne studien er å beskrive hvordan sykepleier kan fremme en god ernæring for beboere i sykehjem. Metode: Dette er en litteraturstudie. Litteraturen er hentet fra forskningsartikler, offentlige dokumenter og pensum- og fagbøker. Resultat: Kartleggingsverktøy kan effektivt identifisere underernæring. Det er vesentlig at sykepleier har kunnskap om ernæring. Flere studier viser at dette kan være mangelfullt. God samhandling mellom sykepleier og sykehjemslegen er viktig i ernæringsarbeidet. Både fysiologiske aldersforandringer, måltidsmiljø, måltidsfrekvens og hvilken kost som blir servert påvirker matlyst og matinntak. Dorothea Orems teori om egenomsorgssvikt belyser hvordan sykepleier kan kompensere for pasientens manglende evner til å få dekket sine ernæringsbehov. Konklusjon: En god ernæringspraksis er avhengig av kompetanse og gode rutiner i alle ledd. Sett under ett kan dette legge grunnlaget for god helse og livskvalitet for sykehjemspasienter.en_US
dc.language.isonoben_US
dc.publisherVID vitenskapelige høgskole Bergenen_US
dc.subjecteldreen_US
dc.subjecternæringen_US
dc.subjectunderernæringen_US
dc.subjectsykehjemen_US
dc.titleEldre og ernæring: Hvordan fremme en god ernæring for eldre i sykehjem?en_US
dc.title.alternativeThe Elderly and nutrition: How to promote healthy nutritionen_US
dc.typeBachelor thesisen_US
dc.source.pagenumber34 s.en_US


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel